Rektör Aşkın mahkemeye geldi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2005 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın ve 9 sanık hakkında tıbbi cihaz alımıyla ilgili soruşturma kapsamında açılan davanın ilk duruşması Van'da başladı. Mahkeme binası duruşmayı izlemek için gelen heyetler ve gazeteciler yüzünden büyük bir kalabalığa sahne oluyor.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, tedavi gördüğü Araştırma Hastanesi'nden saat 08.30 sıralarında ambulansla Adliye binasına geldi. Aşkın, Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin'in nezaretinde Adliye'ye getirildi.

Aşkın, geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Van Adliye Sarayı önünde ambulanstan indirilerek yaya olarak 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gitti. Doktorlar, geçtiğimiz hafta operasyonla stent takılan Yücel Aşkın'ın mahkemeye monitöre bağlanmadan çıkarılmasına karar verdi. Ancak monitor ve acil girişimde kullanılacak ekipman, mahkeme binasında hazır bulunacak.

CHP ve YÖK heyetleri de, duruşmayı izleyecek. CHP heyetinde Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, İstanbul Milletvekili Hasan Fehmi Güneş, Bursa Milletvekili Musatfa Özyurt, Muğla Milletvekili Gürol Ergin de yer alıyor. Yücel Aşkın'ın duruşmasını YÖK de izleyecek, YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İsa Eşme başkanlığında, YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Hüseyin Çevikbaş ve YÖK'ün avukatı Haydar Han'dan oluşan heyet de Van'a gitti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber